Mijlpaalkaarten worden ook wel milestone cards, babykaarten en groeikaarten genoemd. Je ziet en hoort er steeds meer over. Maar wat zijn mijlpaalkaarten nou eigenlijk en waar kun je ze voor gebruiken?

Wat zijn mijlpaalkaarten?

Met een mijlpaalkaart sta je stil bij een behaalde mijlpaal. Over het algemeen zijn het leuke gebeurtenissen die een baby doormaakt. Het behaalde mijlpaal staat dan op een kaartje. Het kaartje zet je dan samen met degene die de mijlpaal heeft behaald op de foto. Deze foto kun je plakken in een plakboek, inlijsten en natuurlijk ook delen op social media. Met name op Instagram zie je veel van dergelijke foto’s.

Kijk, ik ben 1 week oud!

Welke mijlpalen kun je vieren met mijlpaalkaarten?

De kaartjes koop je meestal in een bepaald thema. Dan krijg je een set van verschillende kaarten die bij elkaar passen. Dit zijn mijlpalen die je kunt vieren:

 1. Leeftijd 
  Vandaag ben ik 4 maanden oud | Hoera, ik ben 1 jaar
 2. Groei
  Ik pas in maatje 74 | Ik kan kruipen /lopen /zitten /rollen etc
 3. Afvallen
  Ik ben al 10 kilo kwijt | Ik ben op de helft
 4. Zwangerschap
  Ik hoorde voor het eerst je hartje 
 5. Ontwikkeling
  Voor het eerst naar school | Mijn eerste hapje 
 6. Humor
  Vandaag heb ik mama ondergekotst

En dan? Lees hier wat je kunt doen met al die gemaakte mijlpaalkaartfoto’s

Vooruit, vanaf vandaag slaap ik ’s nachts door
Draag mijlpaalkaarten
Op mijn hart draag ik je maar even | In mijn hart voor altijd

DraagKaart draag mijlpaalkaarten

Naast verschillende thema’s zijn er evenzoveel kleuren en stijlen. Net wat je het mooist vindt. Als aanvulling op al deze leuke kaarten heb ik een set mijlpaalkaarten ontwikkeld die je kunt gebruiken als je je kindje draagt in een draagdoek of draagzak. Ook als draagmama maak je een hoop eerste keren, fijne momenten of anderszins memorabele momenten mee die het waard zijn om hierbij stil te staan. 

>Je eigen set DraagKaart foto- en draagmijlpaalkaarten koop je hier<