Wat is sleepydust?

Zodra je kennis maakt met het dragen van je kindje, komt er een hoop op je af. Nieuwe ervaringen en een hoop nieuwe informatie. Je hoort woorden waar je eerst het bestaan niet van af wist. Het hoort er allemaal bij, maar kan best overweldigend voelen. Een veelgebruikte term is sleepydust, maar wat is sleepydust?

Wat is sleepydust?

Wat is sleepydust?

Letterlijk vertaald betekent het slaapzand. Sommige kindjes zijn er niet vatbaar voor, maar de meeste kinderen zullen eenmaal in de doek of draagzak in slaap vallen. De warmte, nabijheid van een ouder en het wiegen kunnen ze maar met moeite weerstaan. Al snel zullen ze zich hier aan overgeven en zich tegen je aanvleien. Deze zoete foto’s van slapende kindjes in de draagdoek worden vaak op sociale media gedeeld onder het mom van sleepydust in actie.

Leuk weetje: er is een draagdoekenmerk dat als grapje een buisje met glitters bij je bestelling doet. 

DraagKaart is een set foto- en mijlpaalkaarten die je tijdens tal van leuke draagmomenten kunt gebruiken. Natuurlijk is er ook gedacht aan lieve slapende baby’s tijdens het dragen met een echte “sleepydust” kaart. Leuk om te delen op sociale media.

Ook interessant:

Wat zijn mijlpaalkaarten?
Wat kun je doen met mijlpaalkaarten?